۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
چالشهای جوانان سریلانکا

گزارش جوانان چندین چالش پیش روی جوانان سریلانکا را که توسط نمایندگان جوانان شناسایی شده و توصیه هایی برای پاسخ به آن چالش ها مشخص کرده است.

گزارش ملی جوانان سریلانکا توسط ۷۲ جوان به نمایندگی از ۹ استان سریلانکا تهیه شد و توسط آژانس های سازمان ملل در سریلانکا و وزارت ورزش و جوانان بررسی شد.

گزارش جوانان چندین چالش پیش روی جوانان سریلانکا را که توسط نمایندگان جوانان شناسایی شده و توصیه هایی برای پاسخ به آن چالش ها مشخص کرده است. این رایزنی از همه ذینفعان خواست تا متعهد به پیشبرد اولویت های شناسایی شده، ایجاد یک محیط حمایتی که در آن جوانان می توانند شکوفا شوند و تغییرات معنادار را ایجاد کنند.نمایندگان جوانان گفتند: دو بحران اقتصادی و حاکمیتی شرایط اقتصادی و اجتماعی را در سریلانکا تشدید کرده است و جوانانی مانند ما و سایر گروه‌های حاشیه‌نشین را در معرض تأثیرات چندگانه متقاطع قرار می‌دهد و مانع پیشرفت به سوی اهداف توسعه پایدار  می‌شود.

چالش های فعلی

نمایندگان جوانان در مورد چندین چالش کلیدی که جوانان با آن مواجه هستند توضیح دادند که به گفته آنها در صورت عدم توجه به آنها به عنوان موانعی برای نسل های آینده باقی خواهند ماند. گزارش جوانان خاطرنشان کرد:

با توجه به فرصت‌های محدود، نابرابری‌های منطقه‌ای، عدم حمایت از کارآفرینان جوان، عدم تطابق مهارت‌ها و نابرابری‌های مربوط به جنسیت، جوانان در دسترسی به کار شایسته با چالش‌های زیادی روبرو هستند. اقلیت های جنسیتی با موانع اضافی دستمزدهای پایین و شرایط سخت روبرو هستند که توانمندسازی اقتصادی جوانان را با مشکل مواجه می کند.موانع مهم در دسترسی به آموزش با کیفیت به دلیل عدم تطابق برنامه درسی با تقاضاهای موجود بازار کار، عدم رشد ابزارها و مواد دیجیتال، شکاف دیجیتالی قابل توجه، و شکاف در راهنمایی برای مهارت‌های قرن بیست و یکم، از جمله سواد دیجیتال و نوآوری، همگی منجر به نابرابری در دانش و مهارت‌های جوانان می‌شوند. نابرابری های منطقه ای و نابرابری های جنسیتی، مشکل زنان جوان و اقلیت های جنسیتی را که از فرصت های برابر در پلت فرم های تصمیم گیری مرتبط با آموزش و برابری جنسیتی برخوردار نیستند، تشدید می کند.

گزارش جوانان تاکید می کند که جوانان در زمینه دسترسی به مراقبت های بهداشتی مبتنی بر حقوق نیز با چالش هایی روبرو هستند. کمبود متخصصان پزشکی ماهر برای ارائه خدمات بهداشتی بهینه به جوانان، که با مهاجرت اقتصادی اخیر تشدید شده است، دسترسی به مراقبت را به‌ویژه برای جوانان حاشیه‌نشین و افراد دارای معلولیت به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. به گفته نمایندگان جوانان، انگ‌های فرهنگی و اجتماعی پیرامون سلامت جنسی و باروری منجر به مشکلاتی مانند حاملگی‌های برنامه‌ریزی نشده، بارداری نوجوانان، ویروس نقص ایمنی انسانی/سندرم نقص ایمنی اکتسابی، عفونت‌های مقاربتی و نگرانی‌های سلامت روان می‌شود که همچنان موانعی برای جوانان هستند.

در مورد سلامت روان جوانان، گزارش جوانان نشان می دهد که انگ سلامت روان منجر به نرخ بالای خودکشی و بی میلی گسترده در میان جوانان برای دریافت خدمات بهداشت روان شده است.   مشاهده می شود که عدم آگاهی و دسترسی محدود به مکانیسم‌های حمایتی منجر به پیامدهای نامطلوب سلامت روان برای جوانان، از جمله افزایش مصرف الکل یا تنباکو شده است.

از نظر مشارکت سیاسی و مشارکت مدنی، جوانان به دلیل شکاف های نسلی، انگ و اغلب کم سواد سیاسی با چالش های زیادی روبرو هستند. جوانان که اغلب در فرهنگ های سیاسی مضر مورد استثمار قرار می گیرند، از مشارکت در راه های معنادار دلسرد می شوند.   فقدان فرصت برای مشارکت معنادار در ملت سازی و توسعه پایدار، همراه با عدم تعادل قدرت نسلی، محیطی ناعادلانه برای رهبری جوانان ایجاد می کند. انتظارات برآورده نشده و فرسایش ارزش‌های هنجاری بیشتر مانع مشارکت جوانان می‌شود، که اغلب نشانه‌ای است و تأثیر واقعی محدودی در تصمیم‌گیری ایجاد می‌کند.

گزارش جوانان خاطرنشان کرد که بحران آب و هوا به طور قابل توجهی بر جوانان تأثیر می گذارد و چالش های بسیاری آسیب پذیری های قبلی آنها را تشدید می کند.   علاوه بر این، دسترسی و گنجاندن افراد دارای معلولیت در طرح‌های مرتبط با اقلیم و مشارکت گسترده‌تر جامعه محدود است.

توصیه های جوانان

نمایندگان جوانان توصیه های متعددی را ارائه کردند که به عنوان اقدامات تحول آفرین از اهمیت حیاتی برای توسعه جوانان شناسایی شدند.یکی از توصیه‌های کلیدی، توسعه برنامه‌های جوانان محور است که بر کارآفرینی، سواد مالی و راهنمایی شغلی تمرکز دارند تا مشارکت جوانان را در فرآیندهای سیاست‌گذاری تشویق کنند و اطمینان حاصل کنند که صدای آنها بر تصمیم‌هایی که بر آینده اقتصادی آنها تأثیر می‌گذارد. سیاست‌های قوی علیه آزار و اذیت جنسی در محل کار و قوانین عدم تبعیض برای رسیدگی به شکاف‌های دستمزد در بخش‌های دولتی و خصوصی، و همچنین توسعه سیاست‌های جامع، بدون مدارا و فراگیر و ایجاد سیستم‌های مستقل برای رسیدگی محرمانه به شکایات مورد نیاز است. علاوه بر این، یک محیط کار ایمن، جوانان بیشتری را تشویق می کند تا وارد نیروی کار شوند، به ویژه برای زنان جوان و اقلیت های جنسیتی. برای حمایت از اقلیت‌های جنسیتی در محل کار، توصیه می‌کنیم سیاست‌های فراگیر استخدام و درخواست شغل، ارائه آموزش‌های کاهش انگ، و تسهیلات اجباری مانند مرخصی پزشکی را معرفی شود.

برای بهبود دسترسی به آموزش در مناطق شهری و روستایی، گزارش جوانان تغییر سیستم آموزشی را به سمت یک مدل یادگیرنده محور با زیرساخت دیجیتال بهبود یافته توصیه می کند. در این  گزارش آمده است که اصلاحات آموزشی باید با نیازهای کنونی جوانان و نظام آموزشی از جمله آموزش فنی و حرفه ای هماهنگ باشد تا جوانان را به مهارت هایی که در قرن بیست و یکم نیاز دارند مجهز کند. برای ارتقاء سواد دیجیتالی نیز توصیه می شود که منابع باید برای رسیدگی به شکاف دیجیتال، اطمینان از زیرساخت های دیجیتال فراگیر با کارگاه های ظرفیت سازی برای مربیان، توسعه پلت فرم های جامعه برای تقویت نوآوری آموزشی، و تضمین دسترسی به فناوری برای همه دانش آموزان، به ویژه دانش آموزان از جوامع حاشیه نشین، تخصیص داده شود. اجرای آموزش های بهداشتی متناسب با سن، از جمله آموزش جامع جنسی، کلید تضمین دسترسی به این اطلاعات در داخل و خارج از مدرسه است.

در گزارش جوانان آمده است که در راستای توصیه های قوه قضائیه و سازمان های بین المللی حقوق بشر، قانون زدایی از قوانین علیه گرایش های جنسی و هویت های جنسیتی و قوانین علیه سقط جنین ایمن را توصیه می کند.

در مورد اقدامات مرتبط با آب و هوا، توصیه می‌کند: «آموزش و آگاهی آب و هوا را با ایجاد شوراها و کمیته‌های تحت رهبری جوانان در داخل دولت و سازمان‌های جامعه مدنی ارتقا دهید و از مشارکت مستقیم در برنامه‌ریزی و اجرای اقدام اقلیمی اطمینان حاصل کنید. ایجاد شیوه‌های کشاورزی پایدار و مقاوم در برابر اقلیم، از جمله یارانه‌ها برای راه‌حل‌های کشاورزی نوآورانه، ادغام کشاورزی هوشمند با آب و هوا در سیاست‌گذاری، و ترویج شیوه‌های مصرف پایدار در سطح محلی، تاب‌آوری را بهبود می‌بخشد. برای فراگیر شدن، از شما می‌خواهیم با سازمان‌های خبره و برنامه‌های رهبری برای افراد دارای معلولیت همکاری کنید تا از مشارکت معنادار در اقدامات اقلیمی اطمینان حاصل کنید.

علاوه بر این، گزارش جوانان ایجاد بسترهایی را برای ظرفیت سازی در زمینه توانمندسازی مدنی و سیاسی و ایجاد پلتفرم های دیجیتال فراگیر برای ایجاد مشارکت اجتماعی معنادار توصیه می کند. همچنین معرفی سهمیه جوانان برای نمایندگی سیاسی در تمام سطوح تصمیم گیری و ادغام سواد سیاسی و مشارکت مدنی در برنامه درسی آموزشی مهم است. توصیه‌های مربوط به مشارکت سیاسی شامل تقویت شیوه‌های رهبری ارزشی و اخلاقی، ایجاد یک آژانس ملی برای حمایت از حقوق نامزدهای سیاسی جوانان و ترویج مشارکت سیاسی مؤثر جوانان است. سازمان ملل متحد بر اساس قطعنامه ۲۲۵۰ شورای امنیت، نمایندگان جوانان توسعه یک برنامه اقدام ملی برای جوانان، یک تعهد و دستور کار ملی برای صلح و امنیت، و یک فرآیند مشارکتی چندجانبه برای مشارکت معنادار جوانان در صلح و امنیت پایدار را پیشنهاد کردند.

گزارش جوانان افزود: تقویت و اجرای بیشتر برنامه اقدام ملی برای زنان، صلح و امنیت، برابری جنسیتی و سیاست توانمندسازی زنان، قانون توانمندسازی زنان، برنامه اقدام ملی برای مبارزه با خشونت جنسی و جنسیتی، کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و سایر موارد کنوانسیون ها و معاهدات مربوطه در تضمین شمول و برابری جنسیتی در همه زمینه های مورد توجه مهم هستند.

منبع:  https://www.themorning.lk/articles/ATSwHEuluQ۳n۰c۰kyxYF

کد خبر 21293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =